Geo Professional Portfolio

 • 09

  dec

  Élesítik a versenyt a franciák

  Idén a búza piaca az orosz és a francia exportőrök árharcától volt hangos. A legfrissebb statisztikák szerint a francia termelők az ez évi rekordtermést követően még magasabb fokozatba kapcsolnak. Mi lesz így a terményárakkal?
 • 04

  dec

  Zuhanó gázárak, félig üres tározók

  Sok helyütt lehullott az első hó a hétvégén, jelezvén, hogy ideje felkészülnünk a téli hidegekre. Az elmúlt évek hazai rezsicsökkentései nyomán a gázszámla 2012-től mostanra hozzávetőleg háromnegyedére zsugorodott. A fűtésszezon indulásával ismét napi beszédtémává vált: vajon van-e még tér az árcsökkentésre?
 • 01

  dec

  A félelem dollárjai

  Párizs óta érezzük igazán, hogy Európa családjainak ajtaján is berontott a terrorizmus. Az elmúlt héten a francia főváros mellett Hannover és Brüsszel lakói tapasztalták meg, milyen ebben az új világban élni. Hogy juthatnak el a munkahelyükre, ha nem jár a metró? Hova szervezzék a hétvégi randit, ha elmarad a koncert? Beülhetnek-e a focimeccs után egy kávézóba, vagy inkább siessenek haza?
 • 19

  nov

  Ingadozó kukoricaárak

  Itthon az 1,14 millió hektárnyi kukoricaföld több mint 95 százalékáról betakarították a termést. A hozamok ugyan voltak már jobbak, de a hektáronkénti 5,7 tonnás mennyiség közelíti az elmúlt öt év átlagát. A gazdákat ismét az foglalkoztatja: Mik azok a főbb nemzetközi trendek, amelyek hatással lehetnek a hazai eladási árakra?
 • 12

  nov

  Kell-e féltenünk autóiparunkat?

  A Volkswagen károsanyag-kibocsátási botránya alaposan felkavarta a világ tőkepiacait, de aggódni kezdtek a cég gyárainak helyet adó országok gazdaságpolitikusai is. A félelemnek lehet alapja, hiszen a cégcsoport világszerte csaknem 600 ezer dolgozójának megélhetéséről van szó.
 • 1 / 13 oldal (összesen 62 cikk)