Szervezet

Társaságunk a Geomédia Zrt. mint többségi, továbbá magán- és jogi személyek által tulajdonolt független befektetési vállalkozás. Tulajdonosi hátterünk lehetővé teszi, hogy társaságunk kommunikációs tevékenységét, továbbá ismertségünk bővítését egy komoly szaktudással rendelkező csapattal közösen, hatékony PR és marketing technikákra építsük.

Stratégiai Konzultációs Testület:

Társaságunk a befektetési politika és a portfóliókezelési tevékenység közép- és hosszútávú stratégiai irányelveinek meghatározására külön testületet állított fel, mely legalább negyedéves rendszerességgel ülésezik. A Stratégiai Konzultációs Testület által megfogalmazott aktuális befektetési irányelveket az "Írásaink/Cikkek, érdekességek" menüben találhatják meg a tisztelt érdeklődők.
A Stratégiai Konzultációs Testület ügyrendje itt található.

A Stratégiai Konzultációs Testület állandó tagjai:

dr. Pacsi Zoltán - vezérigazgató, az igazgatóság elnöke
Horváth László - igazgatósági tag
Kosovics László - vezérigazgató-helyettes

 Munkatársaink:

/

Dr. Pacsi Zoltán

vezérigazgató

A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán szerzett diplomát. Az Állami Fejlesztési Bankban kezdett el dolgozni, ahol már 1984-től kötvénykibocsátások előkészítésével, szervezésével foglalkozott – Magyarországon az elsők között. A kétszintű bankrendszer bevezetésekor, 1987-ben az újonnan alapított Budapest Bank értékpapír-kibocsátásokat előkészítő osztálya vezetője lett. 1989 augusztusában az akkor még a Pénzügyminisztérium keretei között működő Állami Bankfelügyeletnél helyezkedett el, aktív szerepet vállalva az Értékpapírtörvény elkészítésében. A törvény elfogadását követően a 1990. március elsején felállított Állami Értékpapír Felügyelet alapító elnöke lett.  Elnöksége idején jöttek létre a magyar tőkepiac meghatározó intézményei, a Budapesti Értékpapírtőzsde, a Budapesti Árutőzsde, a KELER. Számos, a magyar tőkepiacot alakító, szabályozó törvény és egyéb jogszabály megalkotásában vett részt. 1997-től a korábbi Értékpapír- és a Bankfelügyelet összevonásával létrehozott Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet elnökhelyettese lett, ahol továbbra is a tőkepiac felügyeletéért volt felelős. 1998-1999-ben a Budapesti Értéktőzsde vezetőjeként vezényelte azt a fejlesztést, ami eredményeként a nyílt kikiáltásos kereskedést az automatizált kereskedés (MMTS-rendszer) váltotta fel. Később tőkepiaci, pénzügyi tanácsadással foglakozott, majd 2003-2008 között a Magyar Nemzeti Bank munkatársa volt, majd ismét magánvállalkozásban pénzügyi tanácsadással foglalkozott.
2013-ban egyik alapítója lett a Geo Professional Portfolio Zrt-nek.

 

/

Kosovics László

vezérigazgató- helyettes

Az 1970-ben született Kosovics László 1991-ben szerzett műszaki, majd 1995-ben kereskedelmi diplomát. Első munkahelye az Állami Vagyonkezelő Zrt. volt, ahol elemzői és portfóliókezelői tevékenységet végzett. Ezt követően a Konzumbank Zrt.-nél 3 évig vezető tőzsdei üzletkötő, majd később az Általános Értékforgalmi Bank Zrt. befektetés szolgáltatási főosztályát vezette, több mint 5 évig. Ezen a területen szerezte első komolyabb nemzetközi tőkepiaci tapasztalatait és itt működött közre jelentősebb vállalatakvizíciókban is. A 2006. évtől 2013-ig hazai befektetés szolgáltatói társaságoknál töltött be vezetői szerepet, mely tevékenység központjában döntően a külföldi tőkepiacokra irányuló online kereskedési rendszerek értékelése és felhasználásának elősegítése állt. 2008 óta foglalkozik az Interactive Brokers kereskedési rendszere, a Trader Workstation portfóliókezelési moduljának hazai alkalmazhatóságával, bevezetésével.

 

Szakmáriné Dezső Beatrix

kockázatkezelési vezető

Közgazdasági szakközépiskolai végzettségét követően önkormányzati tulajdonú cégnél helyezkedett el, könyvelőként. Felsőfokú szakirányú végzettséget szerezett, mint mérlegképes könyvelő. Főiskolai és egyetemi tanulmányokat folytatott gazdasági és pénzügy szakon. 1998-tól banki hátterű befektetési szolgáltatónál könyvelőként dolgozott 9 évig, a könyvelés mellett back office feladatokat is ellátva  - prompt és határidős elszámolások, lombard hitelezés stb. 2008-tól egy másik, önálló befektetési szolgáltatónál kockázatkezelőként, majd kockázatkezelési vezetőként dolgozott. Itt gyakorlatot szerezett a nemzetközi elszámolás, portfóliókezelés, forex és cfd ügyletek elszámolásában is. A jogszabályi változások, és az EU által szabályozott banki és pénzügyi stabilitást elősegítő felügyeleti adatszolgáltatások kialakítása, specifikálása és rendszeres elkészítése volt a legfőbb területe. Befektetési szolgáltatást nyújtó társaságoknál  sok tapasztalatot szerezett az elszámolás és a szabályozás területein. Partnerekkel, a szabályozói és a felügyeleti szervekkel nagyon jó szakmai kapcsolatot alakított ki.

 

/

Borovszky Gergely

értékesítési vezető

1970-ben született. Tanulmányai befejezése után igen hamar értékesítési területen, budapesti majd országos hatáskörrel végezte munkáját. Saját cégét vezetve végezte első befektetéseit a Budapest Alapkezelő Zrt.-nél. 2008-tól az egyik legnagyobb amerikai bank szervezetének iskoláján nevelkedve töltött be a ügyfélkapcsolati, értékesítési területen különböző pozíciókat. Feladata a kiemelt ügyfélkör több  milliárdos vagyonának portfólió tervezése és vagyontervezési tanácsadás, kapcsolattartás, akvizíció. Befektetési szemináriumokon, kommunikációs és értékesítési tréningeken előadóként adta át szakmai tapasztalatait. 2001 óta aktív felhasználója az online kereskedési rendszereknek.

 

Tóth András

portfólió kezelő

Pénzügyekkel főképp főiskolai évei alatt került kapcsolatba. A Pénzügyi és Számviteli főiskolán folytatott tanulmányokat, majd az MKB Banknál helyezkedett el. Később egy nagy amerikai bank magyarországi fióktelepénél a vagyonosabb ügyfelek kiszolgálása volt a feladata. itt több mint száz ügyfél 4 milliárdos vagyonát kezelte. Később saját tanácsadó céget alapított, mely függetlenül, az ügyfelek igényeit figyelembe véve, adott vagyontervezési tanácsokat. 2015-ben a Nemzetközi Bankárképző Vagyon, Alap, Portfóliókezelő vizsgáját szerezte meg.