Szervezet

Társaságunk a Geomédia Zrt. mint többségi, továbbá magán- és jogi személyek által tulajdonolt független befektetési vállalkozás. Tulajdonosi hátterünk lehetővé teszi, hogy társaságunk kommunikációs tevékenységét, továbbá ismertségünk bővítését egy komoly szaktudással rendelkező csapattal közösen, hatékony PR és marketing technikákra építsük.

Társaságunk a befektetési politika és a portfóliókezelési tevékenység közép- és hosszútávú stratégiai irányelveinek meghatározására külön testületet állított fel, mely legalább negyedéves rendszerességgel ülésezik. A Stratégiai Konzultációs Testület által megfogalmazott aktuális befektetési irányelveket az "Írásaink/Cikkek, érdekességek" menüben találhatják meg a tisztelt érdeklődők.

 Munkatársaink:

/

Dr. Pacsi Zoltán

vezérigazgató

A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán szerzett diplomát. Az Állami Fejlesztési Bankban kezdett el dolgozni, ahol már 1984-től kötvénykibocsátások előkészítésével, szervezésével foglalkozott – Magyarországon az elsők között. A kétszintű bankrendszer bevezetésekor, 1987-ben az újonnan alapított Budapest Bank értékpapír-kibocsátásokat előkészítő osztálya vezetője lett. 1989 augusztusában az akkor még a Pénzügyminisztérium keretei között működő Állami Bankfelügyeletnél helyezkedett el, aktív szerepet vállalva az Értékpapírtörvény elkészítésében. A törvény elfogadását követően a 1990. március elsején felállított Állami Értékpapír Felügyelet alapító elnöke lett.  Elnöksége idején jöttek létre a magyar tőkepiac meghatározó intézményei, a Budapesti Értékpapírtőzsde, a Budapesti Árutőzsde, a KELER. Számos, a magyar tőkepiacot alakító, szabályozó törvény és egyéb jogszabály megalkotásában vett részt. 1997-től a korábbi Értékpapír- és a Bankfelügyelet összevonásával létrehozott Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet elnökhelyettese lett, ahol továbbra is a tőkepiac felügyeletéért volt felelős. 1998-1999-ben a Budapesti Értéktőzsde vezetőjeként vezényelte azt a fejlesztést, ami eredményeként a nyílt kikiáltásos kereskedést az automatizált kereskedés (MMTS-rendszer) váltotta fel. Később tőkepiaci, pénzügyi tanácsadással foglakozott, majd 2003-2008 között a Magyar Nemzeti Bank munkatársa volt, majd ismét magánvállalkozásban pénzügyi tanácsadással foglalkozott.
2013-ban egyik alapítója lett a Geo Professional Portfolio Zrt-nek.

 

/

Kosovics László

vezérigazgató- helyettes

Az 1970-ben született Kosovics László 1991-ben szerzett műszaki, majd 1995-ben kereskedelmi diplomát. Első munkahelye az Állami Vagyonkezelő Zrt. volt, ahol elemzői és portfóliókezelői tevékenységet végzett. Ezt követően a Konzumbank Zrt.-nél 3 évig vezető tőzsdei üzletkötő, majd később az Általános Értékforgalmi Bank Zrt. befektetés szolgáltatási főosztályát vezette, több mint 5 évig. Ezen a területen szerezte első komolyabb nemzetközi tőkepiaci tapasztalatait és itt működött közre jelentősebb vállalatakvizíciókban is. A 2006. évtől 2013-ig hazai befektetés szolgáltatói társaságoknál töltött be vezetői szerepet, mely tevékenység központjában döntően a külföldi tőkepiacokra irányuló online kereskedési rendszerek értékelése és felhasználásának elősegítése állt. 2008 óta foglalkozik az Interactive Brokers kereskedési rendszere, a Trader Workstation portfóliókezelési moduljának hazai alkalmazhatóságával, bevezetésével.